Barok Diamond nasıl ortaya çıktı?

Akdoğan: Barok Diamond, 1969 yılında kurulmuş köklü ve başarılı bir aile şirketidir. Akdoğan ailesi tarafından kurulan Barok Diamond, kuruluşundan günümüze kadar süregelen bir gelişim süreci yaşamıştır. 1980’li yıllarda, Akdoğan ailesinin çıraklık döneminden başlayarak, ustalık seviyesine kadar çeşitli evrelerden geçerek günümüze gelmiştir.

2.Nesil olarak sizler çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Barok Diamond’a ne gibi değişiklikler kattınız?

Akdoğan: 2. Nesil olarak, ailemizin yeniliklere açık yapısı sayesinde sektördeki gelişmeleri ve müşteri taleplerini dikkate alarak Barok Diamond’a çeşitli değişiklikler ve yenilikler getirdik. Başlangıçta şövalye işinden başlayarak, altın işlemeye yönelik çalışmalara giriştik. Bilezik, yüzük ve kolye gibi takıların üretimine başladık. Ayrıca, kendi tasarımlarımızı mücevherat alanında üretmeye ve satışını yapmaya başladık. Sadece üretim ve satış odaklı değil, mağaza düzenlemelerinden yurtdışı satışlarına kadar

1969’DAN GÜNÜMÜZE BAROK DİAMOND; Corç Akdoğan anlatıyor.

Barok Diamond’u bu konuma getirene kadarki süreçte yaşadıklarınızı bizimle paylaşır mısınız?

Akdoğan: Barok Diamond, ailemizin bir serüveni gibidir. Dikran abimiz bize mesleği o kadar çok sevdirdi ki beş kardeş olarak başka bir sektörde yer almayı veya meslek değiştirmeyi hiç düşünmedik. Dikran abiden aldığımız vizyon ve aldığımız eğitimlerle, bir bölgenin esnafı olmaktan çıkarak dünya çapında tanınan bir yapıya dönüştük. Bu süreçte finans, atölye ve mağaza yönetimi, fuar organizasyonları gibi alanlarda görev dağılımı yaptık. Zorluklarla dolu geçmişe rağmen, planlı ve disiplinli çalışma anlayışıyla tasarım ve kaliteli işçilikle güvenilir müşteri memnuniyetini ön planda tutarak bugünlere geldik.

Tasarımlarınızı düzenlerken ilham kaynağınız ne oluyor? Nelere dikkat ediyorsunuz?

Akdoğan: Takılarımızı sadece takı olarak değil, insanların kültürel özelliklerini ve kişisel karakteristik yapısını ele alarak tasarlıyoruz. Benzersiz tasarımlar için çalışmalar yapıyoruz ve mücevheratta kaliteyi her zaman ön planda tutuyoruz. Ürünlerimizi sadece satış için değil, müşterilerin duygusal bağlarını korumak için de tasarlıyoruz. Müşterilerimizin yıllar sonra bile takılarımızı kullanmaktan mutlu olmaları ve güven duymaları bizim için önemli.

Corç Akdoğan

Bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan Altın ve Mücevher Fırsat Günleri’nin fikir babası sizsiniz. Altın ve Mücevher Fırsat Günleri nasıl hayata geçti?

Akdoğan: Altın ve Mücevher Fırsat Günleri, fuarlara katılış deneyimlerimiz ve müşteri geri bildirimleri sonucunda ortaya çıktı. Bir fuarda 20 farklı firma ile bir etkinlik düzenlemiş ve olumlu sonuçlar almıştık. Müşteriler, diğer firmaların kalite ve hizmetine kıyasla bizim ürünlerimize daha fazla ilgi gösteriyordu. Bu durum bize, “Altın ve Mücevher Fırsat Günleri” etkinliğimizi organize etme fikrini verdi. Planlamalarımızı yaparak, mağazalarımızı kapatarak ve ürünlerimizi etkinlik alanında sergileyerek müşterilere indirimli fırsatlar sunmaya başladık. Bu fikir ve çalışmalarımız başarılı oldu ve her yıl devam eden geleneksel bir etkinlik haline geldi.

Corç Akdoğan

Altın ve Mücevher’de Sadece İndirim Değil, Fırsat Sunuyoruz;

Barok Diamond, Türkiye’nin köklü ve güvenilir mücevher firmalarından biri olarak müşterilerine sunduğu kaliteli ürünler ve özel fırsatlarla adından söz ettiriyor. Corç Akdoğan, Barok Diamond’ın Genel Müdürü olarak, yılda en az 3 defa düzenlenen Altın ve Mücevher Fırsat Günleri hakkında bize daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

2023 yılının Ekim ayının ilk haftalarında gerçekleşecek olan ve 24.’sünü gerçekleştireceğimiz, 24. Altın ve Mücevher Fırsat Günleri, etkinliği 10 gün boyunca mücevherseverleri büyüleyici bir alışveriş deneyimiyle buluşturacak olan bu özel etkinlik için yurtiçi ve yurtdışındaki mağazalarımızın toplanan seçkin ürünleri, etkinlik alanında müşterilerin beğenisine sunacağız.

Fırsat günleri boyunca % 40’a varan işçilik indirimleriyle mücevherseverlere büyük avantajlar ve kaliteli tasarımlar sunacağız. Avrupa standartlarında işçilik ve zengin ürün çeşitliliği, müşterilere istedikleri ürünlere daha uygun fiyatlarla sahip olma şansı tanıyacak.

“Tüketicilerimizin Bilmesi Gereken Önemli Bir Husus Var: Altın ve Mücevherde Sadece İndirim Değil, Fırsat Sunuyoruz”

Akdoğan, altın ve mücevher alışverişinde tüketicilerin dikkat etmesi gereken önemli bir konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Altın ve mücevherin ham maddesinde kesinlikle indirim olmadığını vurgulayarak, bunun doğru bilinen bir yanılgı olduğunu ifade etti. Altın ve mücevherin hammaddesinin üzerine ustalık ve işçilik eklenerek ürünlerin oluşturulduğunu belirten  Akdoğan, farklı karat değerlerine göre işçilik maliyetinin değiştiğini açıkladı.

22 ayar dışındaki ürünlerde işçilik maliyetinin yüzde 15-20 arasında olduğunu söyleyen Akdoğan, fantezi tarzında ürünlerde ise bu oranın yüzde 40-50 arasında olduğunu belirtti. Mağaza satış fiyatına ek olarak yüzde 10-25 arasında bir masraf yükümlülüğü olduğunu, ve 14-18 ayar işlenmiş altının üzerinde ise yüzde 50-60 civarında bir işçilik maliyetinin bulunduğunu açıkladı. Pırlantada ise daha farklı ve daha fazla bir işçilik maliyetinin olduğunu sözlerine ekledi.

Barok Diamond olarak ihraç ettikleri Avrupa standartlarındaki ürünlerde işçilik maliyetinin daha da arttığını belirten Akdoğan, bu nedenle indirimlerin altın ve mücevherin hammaddesi üzerinden değil, işçilik ve hizmet kâr oranlarından uygulandığını vurguladı.

Akdoğan, altın ve mücevher üzerine düzenledikleri fırsat günlerinin aslında sadece indirim günleri olmadığını, aynı zamanda müşterilere farklı fırsatlar sunduklarını belirterek, deneyimleri, kaliteli tasarımları ve müşteri güvenini önemsediklerini ifade etti. Herkesin bu fırsatlardan yararlanabileceğini ve Barok Diamond kalitesine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Barok Diamond, müşteri memnuniyetine verdiği önem ve özgün tasarımlarıyla fark yaratıyor. Mücevherleri sadece takı olarak değil, aynı zamanda müşterilerin kişisel özelliklerini ve karakterlerini yansıtan özel parçalar olarak tasarlıyor.

Altın ve Mücevher Fırsat Günleri’nde, Barok Diamond’ın kaliteli ve şık mücevherlerine uygun fiyatlarla sahip olma fırsatını kaçırmayın! Etkinlik  süresince sizleri bekleyen eşsiz ürünleri keşfederek, özel ve anlamlı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Barok Diamond, sektördeki deneyimi ve müşterilere sunduğu güvenilir hizmet anlayışıyla mücevherat dünyasında daima fark yaratmaya devam ediyor ve edecektir.

 

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.