‘Sağlığınızı doğal yollardan koruyoruz’ mottosuyla doğal içerikli sağlık ürünleri sektöründe dikkat çeken Ena Farma, ünlü Diş Hekimi Ahmet Coşkun ile özel bir etkinliğe imza attı. Çocuklarda diş ve ağız sağlığını destekleyen oral probiyotiklere dikkat çeken Coşkun: “Diş ve ağız sağlığında düzenli fırçalama ve tüketilen besinlerin yanında ağızdan alınan probiyotik takviyesi de çok önemli. Ağız ve boğaz florası bozulmuş kişilerde viral ve bakteriyel rahatsızlıklar çok sık görülür, ağız içi aft, koku, çürük gibi genel sorunların nedeni ağız florasının bozulmasıdır” dedi.

“İyi” veya “yararlı” bakteriler olarak adlandırılan ve vücutta doğal olarak bulunan probiyotiklerin sayısını takviye ile artırmak mümkün. Sindirim sağlığı, bağırsak hareketliliği ve genel bağışıklık sistemi üzerinde etki gösteren normal probiyotiklerle birlikte, ağız sağlığı, kötü nefes, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının önlenmesine odaklanan oral probiyotikler sağlıklı vücutların destekçileri arasında yer alıyor.

15 yıllık bilgi birikimiyle doğal içerikli sağlık ürünleri pazarında hem çocuklara hem de yetişkinlere özel ürünler sunan Ena Farma, oral probiyotik ‘Bactoblis’in faydalarını aktarmak için özel bir etkinlik düzenledi. Diş Hekimi Ahmet Coşkun ile oral probiyotiğin ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkilerini gündeme getiren marka, erken yaşta ağız ve diş sağlığının korunmasına dikkat çekti. 

Diş Hekimi Ahmet Coşkun, “Çocuklarda diş ve ağız sağlığı problemleri erken yaşta başlayabiliyor. Yüksek şeker tüketimi, düşük ağız hijyeni, meyve suları gibi asitli içeceklerin fazla tüketilmesi, diş fırçalama alışkanlıklarının eksikliği, diş gelişimi problemleri, yeterli vitamin ve mineral alımına engel olan dengesiz beslenme, ağızdan nefes alma, düzenli diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmesi ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiliyor. Ağız ve boğaz florasını dengeleyen oral probiyotiklerin kullanımı çocuklarda diş ve ağız sağlığını olumlu etkiliyor. İyi bakterin sayısı artıkça diş ve ağız içi direnç kazanıyor” dedi. 

Diş etlerinde iltihaplanmayı azaltarak diş eti hastalıklarının gelişimini engelleyen oral probiyotikler, ağızda oluşan yaraların ve aftların iyileşme sürecini hızlandırıyor. Ağızda kötü kokuya neden olan bakterilere karşı etkili olarak, kötü nefesi azaltabilen oral probiyotikler, asit üreten zararlı bakterilerin aktivitesini inhibe ederek diş çürümesi riskini de azaltıyor, aynı zamanda florürün diş minesine olan olumlu etkilerini artırabiliyor. 

Bactoblis’in S.salivarius K12 içeriği ile dünyanın ilk ve tek kılavuzlara kayıtlı oral solunum yolu probiyotiği olduğuna değinen Ena Farma Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Özselanik: “Probiyotik denildiğinde aklımıza ilk olarak bağırsak probiyotiği geliyor, oysa ki vücudumuzun esas bakterilerle buluştuğu yer ağzımız. Ağız ve boğaz florası bozulmuş kişilerde viral ve bakteriyel rahatsızlıklar çok sık görülüyor. Yapılan 100’e yakın klinik çalışma ile görüyoruz ki; Bactoblis oral solunum yolu probiyotiğinin içindeki Streptococcus salivarius K12 suşu’nun, boğaz florasını dengeleyerek solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığını bir önceki yıla göre yüzde 96 azaltıyor, diğer yandan Bactoblis, çocukların ya da yetişkinlerin hastalığa bağlı okul/iş günü kaybını da yüzde 93 oranında azaltıyor. En korktuğumuz Pfapa sendromu, Beta, sık tekrarlayan orta kulak iltihabının ve ağız içi aft, koku gibi genel sorunların nedeni ağız florasının bozulmasıdır. 

Ağız ve boğaz florası koruyan, 4 yaş üzerinde güvenle kullanılabilen Bactoblis, ağız mikrobiyotası ile beraber akciğer mikrobiyotasını da korur. Boğaz enfeksiyonlarında 90 gün düzenli kullanıldığında ve bırakıldığında etkisini 6-9 ay daha devam ettirdiğini göstermiştir” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.