Özellikle son yıllarda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun da çabalarıyla ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının merkezi haline gelen Kemer, Ekim ayı içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 6 bin sporcuyu ağırladı

Spor turizminin Kemer için büyük önem taşıdığını ifade eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in yalnızca Ekim ayı içerisinde 9 ulusal ve uluslararası düzeyde spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

 

Alternatif turizm çeşitleri içerisinde sporun özel bir yeri olduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “İlçemizde yapılan tüm organizasyonlara Kemer Belediyesi olarak elimizden gelen desteği fazlası ile vermeye devam ediyoruz. Bu amaçla Göynük’te bulunan Atatürk Spor Salonumuzu da kiralamış bu sayede buraya da çok sayıda organizasyonu çekmeyi hedeflemiştik. Bunda da büyük başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Yine Göynük’te belediyemizin arsasını yap işlet devret modeline göre 20 yıllığına Corendon Turizm Grubu’na kiralamıştık. Corendon buraya 14 tenis kortu yaparak çok sayıda organizasyonu çekmeye başladı. Kemer’in spor turizminin başkenti olduğunu ifade edebiliriz” dedi.

 

Başkan Topaloğlu, ayrıca Kemer’in uluslararası tanıtımını sağlayan ve Kemer ile özdeşleşen Run To Sky, Sky To Sea, Sea To Sky, Akra Gran Fondo Bisiklet Yarışları, Tour Of Antalya Bisiklet Yarışlarının bir ayağı gibi organizasyonlarla adını duyurmaya devam ettiğini dile getirdi.

 

Kemer’de Ekim ayı içerisinde düzenlenen ve düzenlenecek olan spor organizasyonları ise şöyle

9-13 Ekim Kemer Master Cup Basketbol Turnuvası, 10-12 Ekim Sea to Sky Motorsiklet Ekstrem Enduro Dünya Şampiyonası 6. Ayak yarışı, 14-20 Ekim Korfbol Avrupa Şampiyonası B Grubu Müsabakaları, 17-20 Ekim 15. Kemer Uluslararası Bocce Turnuvası, 17-20 Ekim Uluslararası Open Petank Turnuvası, 18-20 Ekim 23. Uluslararası Arena Aquachallenge Yüzme Şampiyonası, 22-27 Ekim Dünya Tekler ve Karışık Çiftler Bocce Şampiyonası, 28-30 Ekim 10. Uluslararası Oryantring Festivali, 31 Ekim-3 Kasım Eren Bülbül Türkiye Dart Şampiyonası 1. Ayak Müsabakaları, 1-2 Kasım 2. Uluslararası Sup Cup Kemer Yarışları.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.