Ürün ve koleksiyon planlarını geliştirme platformlarına entegre ettikleri yapay zeka asistanı LunaSpark ile ürün yönetimi ekiplerinin koleksiyon geliştirme ve planlama çalışmalarında verimliliklerini arttırmalarına katkı sağlayan LC Waikiki; yapay zeka tabanlı dil çeviri asistanı LingoSpark ile de dil bariyerini ortadan kaldırıyor. LC Waikiki ve Micosoft Türkiye ekipleri, LC Waikiki yazılımcılarının üretkenliğini, çalışma memnuniyetini ve yazılım kalitesini arttıran Github Copilot yapay zeka tabanlı yazılım asistanının geliştirilmesi için de birlikte çalışıyor. LC Waikiki bünyesinde birçok farklı dilde geliştirme yapan yazılımcılar ve veri bilimcilerin yapay zekadan faydalanma oranı yüzde 25’e ulaştı.

Türkiye’nin en büyük çok uluslu perakende moda markası olan LC Waikiki, birden çok alanda üretken yapay zeka tabanlı çözümler geliştirmek üzere Microsoft Türkiye ile iş birliği içinde çalışıyor. LC Waikiki’nin kurumsal asistanı Spark ailesinin ilk ürünü olan LunaSpark, LC Waikiki’nin ürün ve koleksiyon geliştirme & planlama platformuna hizmet eden bir yapay zeka asistanı olarak tanımlanıyor. Serbest soru sorulabilen bir arayüze sahip olan LunaSpark, Microsoft Azure’un OpenAI GPT tabanlı büyük dil modellerinden ve şirketin kurumsal dokümanlarından faydalanarak kullanıcı sorularını yanıtlayabiliyor. Kullanıcılara yüksek doğrulukta cevap verebilmek için Microsoft Azure AI Search teknolojisinden faydalanan LunaSpark, bu sayede ürün yönetimi ekiplerinin ve merkezdeki paydaşların koleksiyon geliştirme ve planlama çalışmalarında süreçlerini optimize etmelerine, verimliliklerini artırmalarına ve veri odaklı kararlar almalarına katkı sağlıyor.

LingoSpark ile dil bariyeri aşılıyor

LC Waikiki bünyesinde merkez ile yurt dışı mağazalar arasındaki iletişimin zorluğundan dolayı hata payının artması ve yazılı mecralar üzerinden çalışılması zorunluluğu gibi zaman kaybına yol açan etkenler, dil odaklı bir çözüm üretme fikrini doğurdu. Böylece yine Spark ailesinin bir ürünü olan yapay zeka tabanlı dil çeviri asistanı LingoSpark geliştirildi. 

LC Waikiki Mağazacılık Yazılım Ekibi, Microsoft ile iş birliği yaparak yenilikçi bir dil çözümü sunan bu asistanı Microsoft Teams platformunda hayata geçirdi. LingoSpark, merkez ile yurt dışı mağaza yöneticileri arasındaki online görüşmelerde gerçek zamanlı çeviri hizmeti sunarak dil bariyerini ortadan kaldırdı ve uluslararası iletişimi kolaylaştırdı. LingoSpark, Microsoft Azure ses ve dil yapay zeka modellerini kullanarak Teams kullanıcılarının kendi ana dillerinde rahatça konuşmalarını sağlarken, karşı tarafa da konuşmaları anında tercüme ediyor. Bu sayede, dil farkı nedeniyle oluşabilecek yanlış anlaşılmaların ve iletişim kopukluklarının önüne geçiliyor. Bunun yanı sıra tekstil, mağazacılık ve şirket terimlerini öğrenebilme kabiliyeti sayesinde sektöre özel terminolojiyi doğru ve etkili bir şekilde tercüme edebiliyor.

LC Waikiki ve Micosoft Türkiye ekipleri, LC Waikiki yazılımcılarının üretkenliğini, çalışma memnuniyetini ve yazılım kalitesini arttıran Github Copilot yapay zeka tabanlı yazılım asistanının geliştirilmesi için de birlikte çalıştı. LC Waikiki’de birçok farklı dilde geliştirme yapan yazılımcılar ve veri bilimcilerin Copilot’un sunduğu önerilerden faydalanma oranı %25’e ulaşmış vaziyette, ve bu değerin gittikçe arttığı gözlemleniyor. GitHub Copilot’un kuruma göre özelleştirilme yetkinliği de giderek artıyor. GitHub’ı yoğun şekilde kullanan çalışanların daha seyrek kullananlara mentorluk yapmasıyla birlikte yapay zeka algoritmasının LC Waikiki’nin tarzını daha iyi benimseyeceği ve adaptasyon hızının artacağı öngörülüyor.

Microsoft Türkiye ile iş birliklerine dair görüşlerini paylaşan LC Waikiki Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Şerafettin Özer “LC Waikiki’nin Microsoft iş birliği çerçevesinde AI destekli dijital asistanlardan oluşan Spark ailesi sayesinde ürün geliştirme ve planlama süreçlerinde LunaSpark’ın doğru cevaplar sunmasıyla verimliliği artırırken; LingoSpark ile dil bariyerlerini kaldırarak uluslararası iletişimi kolaylaştırıyoruz. Ayrıca, Github Copilot’un kullanımıyla yazılım geliştirme süreçlerinde verimlilik ve kalite artışı sağlıyoruz” dedi. 

Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Teknoloji Deneyim Merkezi Direktörü Elif Acar Özgüner ise uzun yıllara dayalı LC Waikiki -Microsoft iş birliğini günümüzün dönüşüm etkisi yüksek üretken yapay zeka alanlarına da taşımış olmaktan gurur duyduklarını belirterek “İleri seviye teknolojilerin kullanımında yetkin LC Waikiki IT Yönetimi,  yazılım ekipleri, ürün yönetim ekipleri, merkez ve yurtdışı mağaza yönetimi ekipleri gibi geniş yelpazedeki iş birimlerinin her biri, sektörünün öncüsü kullanım senaryolarını hızla uygulamaya koymayı başardı. LC Waikiki çatısı altında hayata geçirilen her proje, üretken yapay zekanın tekstil sektöründe yaratıcı kullanımı konusunda örnek teşkil ediyor“ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.