“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Okan Üniversitesi, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Tuzla Kampüsü’ndeki Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle 2024-2025 Akademik Yılı’na başladı. Eğitim ateşinin yakılması ve açılış konuşmaları ile başlayan program, Eski Turizm Bakanı-Mütevelli Heyet Üyesi Bahattin Yücel’in Açılış Dersi ile devam etti. Yücel konuşmasında gençlerin sosyal medya kullanmalarına yönelik engeller ve kısıtlamalar getirmek yerine onların özgürce davranmalarını sağlayacak yeni bir dönemim açılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Işıl Okan Gülen, İstanbul Okan Üniversitesi’nin ilklerinden ve farklılıklarından bahsetti. Üniversitenin 25’inci yılında 55 bin mezuna ulaştığını anlattı. “İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz” dedi. 3 Hastane ve 1 Tıp Merkezi, Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yanına bu yıl Eczacılık Fakültesini de katarak sağlık alanındaki büyümelerini sürdürdüklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Güliz Muğan ise konuşmasında “İstanbul Okan Üniversitesi, size başkalarının sınırlarını aşma ve kendi düşünce dünyanızı yaratma fırsatı sunuyor. Burada öğrendikleriniz, sizi sadece bugünün değil, yarının dünyasına da hazırlayacak. Ve böylece geçmişin hayalleri sizin bu dünyayı daha iyi bir yer yapmanızla gerçek olacak” sözlerine yer verdi.

Açılış programı, Konservatuvar Dinletisi’nin ardından öğrenci oryantasyonları ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.