İnegöl Belediyesi, Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Anadolu’nun güçlü sesi Mustafa Kemal Şimşek’in sahne aldığı konser düzenledi. İki ayrı bölümden oluşan konserde hem gençlerin performansı hem de Mustafa Kemal Şimşek’in eşsiz yorumu ile sanat severler unutulmaz bir gece yaşadı.

 

İnegöl Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta startını verdiği kültür sanat sezonu, dün akşam düzenlenen konserle devam etti. Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ile seslendirdiği şarkı ve türkülerle geniş kitlelere ulaşan, TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek’in sahne aldığı konser düzenlendi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konsere, Belediye Başkanı Alper Taban’da beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte katıldı.

 

THM GENÇLİK KOROSU DİNLEYİCİLERDEN TAM NOT ALDI

İki ayrı bölümden oluşan konser, İnegöl Belediyesi THM Gençlik Korosunun sahnesiyle başladı. Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki gençler, koro ve solo olarak seslendirdikleri eserlerle salonu dolduran vatandaşlara adeta müzik ziyafeti sundu. Performanslarıyla alkış alan gençler, sahnede adeta geleceğin yıldızları olarak parladı.

 

MUSTAFA KEMAL ŞİMŞEK İNEGÖLLÜLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Konserin ikinci bölümünde ise Türk Halk edebiyatında bir uzun hava türü olarak bilinen Bozlak müziğinin güçlü temsilcisi, seslendirdiği şarkı ve türkülerle dinleyenleri mest eden Mustafa Kemal Şimşek sahneye çıktı. Bağlaması ve güçlü sesiyle salonu dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatan TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek, 1 saat boyunca sahnede kalarak kulakların pasını sildi.

 

Konser sonunda Belediye Başkanı Alper Taban’da sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Taban, “Kıymetli sanatçımızı şehrimizde ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Sazıyla, sözüyle, alın teriyle bizlere çok güzel bir gece yaşattı. Rıdvan Sayın hocamız ve Gençlik Koromuzu da muhteşem performansları için tebrik ediyorum. Salonu dolduran siz değerli vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KÜLTÜR SANATI BIRAKMAYACAĞIZ”

Kültür sanat etkinlikleriyle ilgili yapılan eleştirilere de sahneden yanıt veren Başkan Taban, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta itibariyle tiyatro gösterisiyle kültür sanat sezonumuzu açmış olduk. Ancak üzüldüğüm yorumlar gördüm. ‘Başkanım sen bu işleri bırak, şu yolların haline bir bak’ gibi ifadelerle karşılaştım. Eyvallah, bunun suçlusu ben olayım. Bunu kabul ediyorum. Bu şehirde kazı çalışmaları var. Şehrin altını üstüne getiriyoruz. Bunun için ciddi emek harcanıyor, ciddi maliyetler çıkıyor ve vatandaşlarımıza da ciddi rahatsızlık veriliyor farkındayım. O görüş ve kanaatlere de saygı duyuyorum. Ancak neden kültür sanatı bırakıyoruz? Dışarıda devletimizin ve milletimizin el ele vererek yaptığı eserlere zarar veren insanları da görüyorum ben. Diktiğimiz fidanları sökerek Mesudiye’de kanalın içerisine atan, yaptığımız parkın kauçuğunun üzerinde ateş yakan, salıncağını kıran, zarar veren… Bunları biz kültür sanatla aşacağız, sporla aşacağız. Kimine meslek öğreteceğiz, kimini kendi ilgi alanlarıyla ilgili işlerle meşgul edeceğiz. Ama biz kültür sanatı bırakmayacağız.”

 

“ŞEHRİ GELİŞTİRİRKEN İNSANI DA GELİŞTİRMEK DURUMUNDAYIZ”

“Sanatçımızdan önce Gençlik Koromuz vardı. Onlar bizim evlatlarımız. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Aramızda çok değerli şeflerimiz, sanat severlerimiz var. Bunlar kolay kazanılmıyor. Siyaset bu tarafa dursun ama biz kültür sanatı da sinemayı da tiyatroyu, enstrüman kurslarımızı da arttırmaya devam edeceğiz. Tek isteğim onları lütfen sahiplenin. Çünkü şehri geliştirirken insanı da geliştirmek durumundayız.”

 

Başkan Taban, konuşmasının ardından sanatçı Mustafa Kemal Şimşek’e gecenin anısına hediye takdimi gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.