TÜMAV Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF) bu yıl ‘İnsanlığın Ortak Hikâyesi’ temasıyla İzmir, Manisa ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve GAİN sponsorluğunda ‘Senaryo Ödülü’ de verilen festival, sinemaseverlere mitolojinin büyülü dünyasını beyazperdede keşfetme fırsatı sunuyor.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank ve Sanat Yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir’in önderliğinde hazırlanan festival kapsamında ücretsiz film gösterimleri ve söyleşiler düzenlenecek. İzleyiciler, mitolojinin derin temalarını keşfetme fırsatı bulurken ‘Mitolojilerde Ana Temalar’, ‘Türk Mitolojisi Bize Ne Anlatıyor’ ve ‘Mitolojide Aşk Teması’ başlıklı söyleşiler, mitoloji dünyasının farklı yönlerini alanında uzman isimlerle tartışacak.

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri ise 6 Ekim’de İzmir Urla’daki Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi’nde düzenlenecek olan ödül töreni olacak. 18.30’da başlayacak ve sanat dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek törende GAİN sponsorluğunda verilen ‘Senaryo Ödülü’nün kazananı takdim edilecek. 

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin İzmir, Manisa ve İstanbul programıyla ilgili daha fazla bilgi almak için @mitolojifest Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.