İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri kapsamında, 24 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezinde üflemeli çalgıların zengin tınılarıyla donattığı bir müzik şöleni ile dinleyici karşısına çıkıyor. Yeni nesil başarılı şeflerimizden Can Okan’ın yöneteceği konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, ülkemizde ve yurt dışında adlarından başarıyla söz ettiren tümü üflemeli çalgı grubu üyelerinden oluşan değerli solistlerine eşlik edecek.

Frank Martin’in karakter ve çalma tekniği açısından çok farklı yedi solist çalgıyı sahnede buluşturduğu “7 Nefesli Çalgı için Konçerto” eserini merkezine alan program, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası nefesli sazlar üyeleri; Recep Fıçıyapan (Flüt), Sezai Kocabıyık (Obua), Evrim Güvemli (Klarnet), Sertaç Çevikkol (Fagot), Altuğ Tekin (Korno), Erkut Gökgöz (Trompet) ve Aslı Erşen’i (Trombon) solist olarak dinleme imkanı tanıyor. Frank Martin’in heyecan verici ve sıra dışı konçertosunun ardından; Shostakovich’in, bir savaşın bir kenti uğratabileceği yıkımı notalara döktüğü Oda Senfonisi seslendirilecek. 

Program 
Yer: Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu
Saat: 20:30
Şef: Can Okan
Solistler: Recep Fıçıyapan (Flüt), Sezai Kocabıyık (Obua), Evrim Güvemli (Klarnet), Sertaç Çevikkol (Fagot), Altuğ Tekin (Korno), Erkut Gökgöz (Trompet), Aslı Erşen (Trombon)

F.Martin Yedi Üflemeli, Timpani, Vurmalı ve Yaylı Çalgılar için Konçerto
D.Shostakovich Oda Senfonisi Op.110a
* Konser arasız gerçekleştirilecektir. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.