EÜ-ADAU çift diploma programı kapsamında Egeli akademisyenler Gence’ye uğurlandı

 

Yükseköğretim alanında bir ilk olarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi(ADAU) Çift Diploma Programının güz dönemi için 36 Egeli öğretim üyesi Azerbaycan’a uğurlandı. Ayrıca program kapsamında Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelecek Azerbaycanlı öğrencilere yönelik olarak,  Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü(TDAE) Türkçe Öğretim Birimi(TÖBİR) öğretim üyeleri gözetiminde Türkçe C1 sınavı başarıyla gerçekleştirildi.

 

Türk yükseköğretiminde örnek bir uygulamaya imza attıklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile ortak yürüttüğümüz çift diploma programı kapsamında çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Hem çift diploma, hem öğretim üyesi değişimi hem de laboratuvar alt yapısı konusunda ikili iş birliklerimizi artırıyoruz. Programın güz dönemi için 36 akademisyenimizi eğitim-öğretim hizmetini kardeş ülkemizin gençlerine sunmak üzere Gence’ye uğurladık. Hocalarımız oradaki görevlerine başladılar. Akademisyenlerimiz tarafından ziraat eğitimine yönelik eğitimlerin yanı sıra temel bilimler dersleri alanında da dersler verilecek. Üniversitemiz öğretim üyeleri, bilgi paketlerini güncelleyerek Azerbaycan’da verecekleri eğitimlere tam donanımlı şekilde hazırlandı. Azerbaycan’da gerçekleştirdiğimiz program kapsamında eğitim alan öğrenciler üç yıl Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi’nde son bir yıl da Ege Üniversitesinde eğitim alacaklar. Gelecek yıl üniversitemizde eğitim alacak öğrenciler, Gence kentinde EÜ TDAE TÖBİR öğretim üyeleri gözetiminde Türkçe C1 sınavlarına girdiler. Ülkemizde örnek bir model olarak başlattığımız ikili diploma programlarıyla yurtdışına bilim ihraç eden ilk üniversite olmanın ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Yeni hedeflerle mevcut iş birliğini güçlendirmeyi sürdüreceklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Laboratuvar alt yapımızı ADAU ile paylaşıyoruz. Bununla birlikte ADAU’nun Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi üzerinden faaliyet gösteren ‘Yetenek Kapısı’na entegrasyonunu sağlayarak oradaki öğrencilerin de kariyer olanaklarından faydalanmalarını sağladık. Teknik terimlerle ilgili olarak ‘Azerbaycan-Türkçe Teknik Tarım Terimleri Sözlüğü’ hazırlıklarımız devam ediyor. Türk yükseköğretiminde ilk olan ve diğer üniversitelere de örnek teşkil eden bu ikili iş birliğini çeşitlendirerek verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.