EÜ Hemşirelik Fakültesinden bir proje daha…

 

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde, öğrencileri diyabet hastalığı konusunda bilgilendirmek için   “Diyabetin Farkında Olalım, Kendimizi ve Sevdiklerimizi Koruyalım” standı açıldı.

 

Hasta bakımında aktif görev alacak olan hemşirelik öğrencilerini diyabet hastalığı hakkında doğru bilgilendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri ile akademik ve idari personel katıldı.

 

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fahriye Vatan, “Bu projede, son yıllarda ülkemizde ve dünyada önemli kronik sağlık problemlerinin başında gelen Diyabetes Mellitus (DM) hakkında; hasta bakımında aktif görev alacak olan hemşirelik öğrencilerini bilgilendirmeyi ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Proje kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi girişinde bir stant açtık.  Stantta proje sorumlusu ve yürütücü hocalarımız öğrencilere diyabet hastalığı ile ilgili bilgiler verdiler. Gün boyunca öğrencilere DM farkındalığını vurgulamak amacıyla DM tanımı, çeşitleri, etiyolojisi, belirtileri, tanı kriterleri, tedavi ve korunma önlemleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı  ve çalışma ekibi tarafından hazırlanan eğitim broşürü dağıtıldı. Gönüllü öğrencilerin boy, kilo, bel çevresi ölçümleri yapılarak, DM risk düzeylerini belirlemek amacıyla Tip 2 Diyabet Risk Anketi (FİNDRİSK) uygulandı. Proje kapsamında görev alan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.