• Sürdürülebilirlik için tasarım, mekatronik, katmanlı üretim, veri bilimi ve model tabanlı sistem mühendisliği, üretim sektörünün dönüşümünü hızlandırmak için temel veya gelişmekte olan fırsat alanları olarak öne çıkıyor
     
  • Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE Edu’nun girişimiyle üretim becerileri ve disiplinleri üzerine Bloom tarafından yürütülen bir yıllık sosyal medya tartışmaları analizi önemli içgörüler sunuyor
     
  • 40 yıllık endüstriyel uzmanlığıyla Dassault Systèmes, geleceğin iş gücünü yeni ve gelişmekte olan işlere hazırlamak için ekosistemini birleştiriyor
     

Dassault Systèmes, üretim sektöründe sürdürülebilir deneyimler yaratmak amacıyla üretim sektörünün dönüşümünü hızlandıracak anahtar beceriler araştırmasını yayımladı. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre endüstrinin ve akademinin, geleceğin işgücünü sektördeki yeni ve gelişen işlere hazırlaması için fırsatlar içeren temel alanlar belirlendi. Bu alanlar arasında tasarım, mekatronik, katmanlı üretim, veri bilimi ve model tabanlı sistem mühendisliği yer alıyor.

 

Söz konusu araştırmanın bulgularına, Dassault Systèmes bünyesindeki 3DEXPERIENCE Edu tarafından yaptırılan sosyal medya etkinlikleri analiziyle ulaşıldı. Araştırmayla amaç, üretim becerilerinin nasıl tartışıldığına dair içgörüler sağlamak ve ekosistemini, küresel GSYİH'nin (Gayri Safi Milli Hasıla) yüzde 41'ini oluşturan bir sektördeki, beceri açığını azaltmak için güçlendirmek olarak belirlendi. Ayrıca üretimin dönüşmesinin sunduğu fırsatlarla, sektörlerin çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek, böylece daha sürdürülebilir sistemler oluşturmak da hedeflendi. 40 yıldır benzersiz bir endüstriyel inovasyonun hızlandırıcısı ve kolaylaştırıcısı olarak faaliyet gösteren Dassault Systèmes; endüstriyi ve akademiyi birbirine bağlayıp ortak çabalarını güçlendirerek, iş birliği içerisinde sürekli öğrenme ortamlarının gelişmesini sağladı. Bu sayede tüketiciler, vatandaşlar ve hastalar için yaşam kalitesini iyileştiren inovasyonlar sunulmasına önayak oldu.

 

İmalat sektörü ile ilgili tartışmaların analizinden elde edilen bulgulara göre;

 

  • Sürdürülebilirlik için tasarımtüketiciler ve şirketler için günlük konuşmanın bir parçası haline geliyor. Özellikle bu alanda lider olmaya çalışan akademik kurumların sunduğu kısa programlar ve bilgilendirici dersler bu durumu teşvik ediyor.
     
  • Mekatronik alanı, sosyal medyada en aktif topluluğa sahip. Bu alanda diğer tüm becerilerin toplamından daha yoğun bir heves ve aktif katılım mevcut. Daha genç bir kitlenin dikkatini çekmek için teknik konuların öncelikle videolar ve diğer ilgi çekici formatlarla nasıl öne çıkarılabileceği açık şekilde görülüyor.
     
  • Katmanlı üretim, 55.100 tartışmaya ve 278.000'den fazla İngilizce etkileşime konu oldu. Bu etkileşimlerin çoğu şirketler ve üniversiteler tarafından domine edilen akademik yayınlar, yeni inovatif kullanım yöntemleri, devam eden projeler ve kurumsal tanıtım materyalleri etrafında şekilleniyor.
     
  • Veri bilimi, öncelikli olarak endüstri sertifikaları ya da veri bilimciler için sunulan açık pozisyonlar kapsamında yüksek düzeyde tartışılıyor. Gelecekteki iş süreçleri için kritik bir konu olmasına rağmen, çok az üniversite ve şirket sosyal medyada bu beceriden bahsediyor.
     
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği birçok endüstrinin geleceği için oldukça kritik bir konumda olsa da az sayıda konuyla ilgili kullanıcı veya topluluk bu disiplin hakkındaki tartışmaları ve farkındalığı artırıyor.  
     

Dassault Systèmes Sanayi, Pazarlama ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Florence Verzelen araştırma bulgularına ilişkin açıklamasında “Bu çalışmayı; öğrenciler, öğretmenler, işletmeler, uzmanlar gibi çeşitli paydaşlarımızın sosyal medyada trend olan tartışmaları üzerinden bir bakış açısı sağlamak için başlattık. Araştırmadan elde ettiğimiz iç görüyle sahip olduğumuz ekosistemi birleştirebiliriz. Öğrencileri ve iş gücünü, önemli sürdürülebilirlik zorluklarını çözmek için etkili, üretken ve iş birliği içinde çalışmaya hazırlamak üzere yardımcı olabiliriz” dedi.

  

Dassault Systèmes elde ettiği bu analize ek olarak; ürün geliştirmeyi sürdürülebilir deneyimlerin geliştirilmesine dönüştürmek üzere gereken becerileri okulların, eğitim kurumlarının ve müşterilerinin oluşturduğu ekosisteme sunmak için de harekete geçiyor. Bu amaçla beceriler üzerine bir e-kitap dizisi veya uzmanların en iyi uygulamaları paylaştığı çevrimiçi bir akademik topluluk gibi birden fazla kanalı kullanıyor. 

 

Bu kanallar arasında ayrıca endüstrinin dijital dönüşümü için ihtiyaç duyulan 3DEXPERIENCE platform uzmanlığını geliştirmek amacıyla işletmelere ve hükümetlere bir merkezler ağı sağlayarak yaşam boyu deneyimsel öğrenmeyi hızlandıran küresel 3DEXPERIENCE Edu Mükemmeliyet Merkezleri global programı da yer alıyor. Toplam 11 üyesi bulunan programa son eklenen okullar arasında Brezilya'da kar amacı gütmeyen özel bir teknik üniversite olan Instituto Maua de Tecnologia, Fransa'da okulu bırakan gençlere sanayinin geleceği alanında eğitim veren bir teknik kolej olan L'Industreet, İsviçre'de uygulamalı bilimler üniversitesi olan ZHAW ve son olarak Almanya'daki Trier Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yer alıyor.

 

Trier Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürün Geliştirme ve Üretim Laboratuvarı Direktörü Michael Hoffmann, öğrencilerinin mühendisliğin geniş bağlamını değerlendirmeleri için yardımcı olduklarını ve sürdürülebilirlik için tasarımın zorunluluk haline geldiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Materyal ve enerji tüketimini en aza indirmek, biyomateryallerin kullanımını mümkün kılmak ve bir sanal ikizle ürün yaşam döngüsünü optimize etmek teşvik ettiğimiz yöntemlerden bazıları. Bu anlamda, 3DEXPERIENCE öğrencilerimiz ve sektör ortaklarımıza gerekli yetkinlikleri geliştirmek için sayısız fırsat sunuyor." 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.