Canik Sinema Akademisi gençlerin yoğun katılımıyla sürüyor.

Canik Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen Canik Sinema Akademisi ile gençlere sinema alanında verilen ücretsiz eğitimler yoğun bir şekilde sürüyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı şekilde verilen derslerde senaryo yazarlığı, yönetmenlik, kurgu-montaj başta olmak sinema alanında çeşitli konular ele alınıyor.

 

“Genç sinemacılar yetiştirmeyi hedefledik”

Canik Sinema Akademisi’nde eğitim alan gençlerin yerli ve milli eserler üreterek sinema alanına katkı sağlayacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Sinema Akademisi’nde düzenlediğimiz eğitimlerle yerli sinemamızı güçlendirmek ve sanatın bu dalında kendi kültürel değerlerimize uygun eserler üretecek genç sinemacılar yetiştirmeyi hedefledik. Gençlerimiz aldıkları eğitimlerle sinema alanında profesyonelleşecek, yerli ve milli eserler üreterek bu alana katkı sağlayacaklar” dedi.

 

Gençler Canik’te Kendi Filmini Çekecek

Canik Sinema Akademisi’nde verilecek uygulama eğitimleri kapsamında gençlerin ilçede kendi filmlerini çekeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Gençlerimiz Canik Sinema Akademisi’nde alacakları uygulama eğitimleri kapsamında ilçemizde kendi filmlerini çekecek. Gençlerimiz ilçemizin doğal güzellikleri ve mekânlarında sinema alanında ilk tecrübelerini edinecekler” ifadelerini kullandı.

 

Canik Belediyesi, Samsun İnsan Hak ve Hürriyetler İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Samsun İlim Yayma Cemiyeti iş birliğiyle düzenlen Canik Sinema Akademisi’nin 16 Eylül tarihinde, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın katılımıyla Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek sertifika töreninin ardından tamamlanacağı bildirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.