Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, tebrik çiçekleri ile örnek bir projeye imza attı. Tebrik için gönderilen çiçekleri biriktiren Başkan Taşyasan, 19 Eylül Perşembe akşamı Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde özel gereksinimli bireyler yararına açık arttırma düzenledi.

KİMLER KATILDI?
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, 19 Eylül Perşembe akşamı Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde özel çocuklar için moral gecesi düzenlendi. Moral gecesine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Büşra Nur Pelen, Trakya Down Sendromlu ve Özel Gereksinimli Bireyler Derneği Başkanı Zehra Metin Özen, Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Gülnur Kocaçınar, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, Saray Engelliler Derneği Başkanı Nurtaç Ergen, Saray Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özge Tanır Güngören Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, CHP Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediye Meclis Üyesi Gökay Akand, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Sertaç Akgül, CHP Saray Belediye Meclis Üyeleri Özlem Dönmez, Taylan Yürüten, Volkan Topal, Murat İşcan, Cankut Soydan, Sait Nayir, Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Demircioğulları ve Yönetimi, Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seyide Yılmaz, Saray İlçe Nüfus Müdür V. Ajda Kabaağaç, Atatürkçü Düşünce Derneği Saray Şube Başkanı Ertan Beyaz, Saray Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Ertekin, Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Sunay İmük, Kapaklı Trakya Anadolu Canlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevzat Şimşek, Saray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özer, Çukuryurt Muhtarı Ersun Tuncel, Küçükyoncalı Muhtarı İrfan Gündüz, Kurtdere Muhtarı Salih Ergin, Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Fatma Kaya, iş insanları ve hayırseverler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine dair Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan ve Saray Engelliler Derneği Başkanı Nurtaç Ergen birer konuşma yaptılar.
BAŞKAN TAŞYASAN: “HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”
Her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirten Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Özel çocuklarımız için düzenlediğimiz moral gecesine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu anlamlı gecede sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve onların ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren bir konudur. Engellilerimizin yaşamlarındaki tüm engellerin kaldırılması ve onlara her alanda fırsat eşitliği sağlanması önemli bir toplumsal ihtiyaçtır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzdur. Engelli vatandaşlarımız için yapmamız gereken çok işimiz, sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Saray Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Hepimiz birer engelli adayıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum. Bizleri bu özel gecede yalnız bırakmayan, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”
ÇERKEZKÖY SAKATLAR DERNEĞİ HALK OYUNLARI EKİBİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Konuşmaların ardından Çerkezköy Sakatlar Derneği Halk Oyunları Ekibi performanslarını sergilediler. İzleyenlerin beğenisini toplayan Çerkezköy Sakatlar Derneği Halk Oyunları Ekibi büyük alkış aldı. Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, gece boyunca özel gereksinimli bireylerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Gece boyunca açık arttırma ile satılan çiçeklerden elde edilen gelir, özel gereksinimli bireylerin eğitimi ve ihtiyaçları için kullanılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.