“Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası” Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 8 yaş altı, 10 yaş altı ve açık olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen turnuvalara 7 farklı İl’den 100 sporcu katıldı. 

 

Satranç turnuvasında dereceye girenlere kupalarını ve madalyalarını Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Geçmiş Dönem Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer verdi. 2 gün süren turnuva da Açık kategoride Güven Üstün, 10 Yaş ve altı kategoride Dora Söbeli, 8 yaş ve altı kategorisinde ise Kerem Demir Arslan şampiyonluğu kazandı. 

 

Madalya töreninde konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Satranç sporunun çocuklarımızın kişisel gelişimindeki önemini biliyoruz. Gençlerimiz ve bu spora gönül veren herkes için Burhaniye Belediyesi olarak satrancı her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Bugün burada düzenlenen müsabakaları kazanamayan çocuklarımızın sakın üzülmesin çünkü bu atmosferde yer almak ve deneyim kazanmak çocuklarımızın gelişimi için son derece değerlidir. Unutmayalım ki bu oyunun kaybedeni yoktur. Katılan tüm satranç tutkunlarına ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.