Fidye yazılımı saldırılarının sıklığı ve şiddeti artmaya devam ediyor. Siber suçluların taktikleri giderek daha acımasız hale geliyor. Fidye yazılımları ve genel olarak kötü amaçlı yazılımlar da daha sofistike hale geliyor ve geleneksel yöntemlerle tespit edilmekten daha iyi kaçınabiliyor. ESET ve Intel, birlikte yürüttükleri çalışmaları genişleterek Intel’in en yeni hibrit işlemci mimarisinden yararlanan gelişmiş uç nokta çözümleri sunuyor.

 

Yeni fidye yazılımı türevleri kurbanın ortamına sızdıktan sonra kendilerini yeniden yazabilmekte ve böylece geleneksel imza tabanlı tespit araçlarından kaçabiliyor. Ortaya çıkan bir başka fidye yazılımı özelliği de sanal makinelerin içine saklanıyor. Bu gelişmiş gizleme teknikleri siber güvenlik kapsamında boşluklar yaratıyor. İşte bu noktada donanım tabanlı kötü amaçlı yazılım tespiti devreye giriyor ve şirketleri daha güvende tutmak için hem bilinen hem de yeni kötü amaçlı yazılımları tespit ediyor. Zararlı yazılımlar çalıştırıldığında her zaman bir “parmak izi” bırakırken CPU telemetrisinin donanım tabanlı izlenmesi, en karmaşık fidye yazılımlarını bile temizleyebilir ve birçok algılama atlamasına karşı yüksek bağışıklık sağlar. 

 

ESET, gelişmiş fidye yazılımlarını ve sürekli gelişen diğer tehditleri tespit etme savaşında büyük bir avantaj olan donanım tabanlı güvenlik ve performans özelliklerinden yararlanabilen uç nokta güvenlik yazılımı sunmak için birkaç yıldır Intel ile iş birliği yapıyor. Ortak müşteriler, ESET’in Intel® Tehdit Algılama Teknolojisi (Intel® TDT) ile entegre ve otomatik olarak yapılandırılan ESET PROTECT çok katmanlı siber güvenlik paketini kullanıma sunduğu Mart 2022’den bu yana ESET’in Intel ile iş birliğinden yararlanıyor.  Bugün, ESET son kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90’ı Intel tabanlı sistemler üzerinde çalışıyor. Intel CPU üzerinde yer alan birleşik çözümler, yeni ve mevcut kötü amaçlı yazılım türlerine, özellikle de fidye yazılımlarına karşı gelişmiş algılama sağlamak için CPU telemetrisini analiz etmek üzere yapay zekâ kullanıyor. 

 

Performansı optimize etmek için hibrit işlemcilerden yararlanma

Gelişmiş, yapay zekâ odaklı tehdit tespitine duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artarken siber güvenlik ve BT liderleri yeni teknoloji dağıtımlarını uzaktan ve hibrit çalışma senaryolarının getirdiği performans ve üretkenlik zorluklarına karşı dengelemeye çalışıyor. Uç nokta güvenlik araçları, diğer görevlerin yavaşlamasını veya kullanıcıların pillerini tükenmesini önlemek için dikkat çekmemelidir. İşte bu nedenle ESET ve Intel, birlikte yürüttükleri çalışmaları genişleterek Intel’in en yeni hibrit işlemci mimarisinden yararlanan gelişmiş uç nokta çözümleri sunuyor. Yeni nesil Intel® Core™ ve Intel® Core™ Ultra işlemciler iki tür çekirdeğe sahip:

  • En yüksek hızlarda hesaplama yapan performans çekirdekleri
  • Nispeten hızlı ancak çok daha düşük enerji tüketimiyle hesaplama yapan verimli çekirdekler

 

Hibrit çip mimarisinin siber güvenlik olaylarının tespiti ve müdahalesi ile ilgisi 

Kötü amaçlı yazılımın varlığını tespit etmeye çalışıyorsanız muhtemelen bu işlemin mümkün olduğunca hızlı çalışmasını istersiniz. Bu yüzden de performans çekirdekleri üzerinde çalıştırırsınız. Ancak güncellemeler ve arka plan taramaları gibi diğer bazı siber güvenlik süreçleri, cihaz gücünden tasarruf etmek ve öncelikli görevlerin performansını optimize etmek için verimli çekirdeklerde çalışabilir.

 

ESET uç nokta koruma çözümleri, Intel’in hibrit işlemci mimarisinden yararlanıp arka plan iş yüklerini verimli çekirdekler üzerinde akıllıca planlayarak uzaktan ve hibrit çalışma senaryolarının taleplerini daha iyi karşılayabilir. İlk testlerde keşfedilen bir diğer önemli fayda: Hibrit farkındalıklı yazılımı çalıştıran dizüstü bilgisayarlarda pil gücünden yüzde 5 ila yüzde 8 arasında tasarruf sağlanmasıydı. 

 

Her ölçekten işletme için daha güvenli bir yarın

ESET Uç Nokta Çözümleri ve Güvenlik Teknolojileri Başkan Yardımcısı Előd Kironský yaptığı açıklamada  “Uç nokta koruma ürünümüz, hibrit bir işlemci üzerinde çalıştığının farkında ve farklı iş yüklerini verimli çekirdekleri veya performans çekirdeklerini kullanmaya yönlendirebiliyor. İş yüklerinin verimli çekirdeklere atanmasının ürün performansı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Bir dizi senaryoda performans artışları belgelenmiş ve işlemler daha hızlı tamamlanmıştır. Intel gibi inovasyon ortaklarımızla yaptığımız çalışmalarla inovasyonu en üst düzeye çıkarmaya ve yarının bilinmeyen tehditlerini ele almaya devam etmemiz önemli. Her ölçekten işletme için daha güvenli bir yarını güçlendirecek olan bu tür iş birlikleridir ve onları ESET teknoloji ekosistemine dahil etmekten gurur duyuyoruz.” dedi.  Bu yeni “hybrid aware” özelliğinin Aralık ayı başında ESET müşterilerine sunulması planlanıyor.

 

Intel üzerinde çalışan ESET müşterileri için bileşik avantajlar

Sistem performansına düşük etki, ESET’in çok katmanlı yazılım mimarisi içinde her zaman öncelik verdiği bir alan ve birçok müşteri için önemli bir satış noktası. Performansı korurken aynı zamanda önleme ve korumaya yardımcı olabilecek teknolojiden yararlanmak bir kazan-kazan seçimi. Aynı şekilde ESET de güvenlik konusunda her zaman çok katmanlı bir yaklaşımı savunmuştur. ESET ve Intel, güvenlik yığınımıza silikon katmanını ekleyerek siber tehditlerle mücadelede yeni bir kilometre taşına ulaştı. 

 

ESET müşterileri, Intel ilişkisindeki yeni genişletilmiş yeteneklerden yararlanarak ortak çözümden çok sayıda faydaya tanık oluyorlar.

  • Intel TDT’nin donanım düzeyinde kötü amaçlı yazılım tespiti ve devam eden makine öğrenimi geliştirmeleri, fidye yazılımı ve diğer siber saldırılara karşı mücadelede güçlü bir silah.
  • Bu yeni donanım düzeyinde algılama özelliğinden kaynaklanan ek işlem talepleri büyük ölçüde GPU veya verimlilik çekirdeklerine yüklenerek sistem performansı ve son kullanıcı verimliliği üzerindeki etkiler en aza indiriliyor.
  • Ortak çözüm otomatik olarak etkinleştirilip çalıştığından BT karmaşıklığında veya idari iş yükünde artış olmadan fidye yazılımı korumasına anında destek sağlar.

 

Yeni nesil siber güvenlikten yararlanmak isteyen müşteriler, ESET ve Intel’in sürekli yenilikleri için uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Şu anda Intel Core Ultra işlemcilerdeki nöral işlem biriminden (NPU) yararlanan yeni işlevler ve araçlar geliştirmek ve ESET’in yapay zekâlı bilgisayarlar ve yapay zekâya özgü güvenlik alanındaki liderliğini genişletmek için birlikte çalışmalar yürütülüyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.