Çocukların hayata eşit bir başlangıç yapabilmeleri için tam 30 yıldır çalışan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda herkesi “Çocuklar için kıtaları aş!” diyerek birlikte koşmaya davet ediyor. AÇEV bu yıl İstanbul Maratonu’nda, gelişimlerini destekleyecek eğitici malzemelere erişimi sınırlı olan çocukları eğitici kutu oyunlarıyla buluşturabilmek için koşuyor. AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Çocuklara fırsat eşitliği sağlamak için gelin, kıtaları birlikte aşalım” diyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), tam 30 yıldır, sosyal ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle gelişimleri risk altında olan çocukları, hayata eşit bir başlangıç yapabilmeleri için destekliyor. Erken yaşlardaki çocuklara ve anne babalarına yönelik uyguladığı müdahale programlarıyla, iyi ve sağlıklı bir erken çocukluk dönemi geçirilmesi, daha gelişmiş bir toplum yaratılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla çalışıyor.

AÇEV, şimdi de çocukların oyun hakkını savunarak bu yıl düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda, gelişimlerini destekleyecek eğitici malzemelere erişimi sınırlı olan çocukları eğitici kutu oyunlarıyla buluşturabilmek için koşuyor. 3 Kasım Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda herkesi “Çocuklar için kıtaları aş!” diyerek koşmaya davet ediyor.

“Gelin, adımlarımızı çocuklar için birlikte atalım”

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, çocukların en temel haklarından birinin oyun olduğunu belirterek şunları söylüyor: Biliyoruz ki eğitici kutu oyunları, çocukların zihinsel, sosyal duygusal, fiziksel ve dil gelişimini destekliyor. Aynı zamanda anne babaların çocuklarının oyunlarına eşlik etmeleri, aralarındaki ilişkiyi ve iletişimi güçlendiriyor. Ancak her çocuğun gelişimini destekleyecek eğitici malzemelere erişimi o kadar da kolay olmuyor. Bu da bizi çocukların oyun hakkını savunarak onları eğitici kutu oyunlarıyla buluşturmak üzere harekete geçirdi. AÇEV’in çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanları tarafından geliştirilen eğitici kutu oyunlarını daha fazla çocukla buluşturabilmek için herkesi İstanbul Maratonu’nda AÇEV ile koşmaya davet ediyoruz. Gelin, adımlarımızı birlikte atalım, çocuklar için kıtaları aşalım.”

Nasıl AÇEV koşucusu olunur?

İstanbul Maratonu’nda parkuru AÇEV ile birlikte adımlamak isteyen gönüllüler, bireysel olarak ya da çalıştıkları kurumda AÇEV koşu takımı oluşturarak destek olabiliyorlar. AÇEV’in daha fazla çocuğu eğitici kutu oyunlarıyla buluşturmasına katkı sağlamak isteyen herkes, AÇEV’in kurumsal web sitesi acev üzerinden detayları inceleyebiliyor. Gönüllü koşucular, 14 Ekim 2024 tarihine kadar İstanbul Maratonu’na kayıt olabilecek. 21 Ekim – 18 Kasım tarihleri arasında ise AÇEV’i desteklemek üzere bağış toplayabilecekler. Böylece gönüllüler ve onların kampanyalarına bağışta bulunanlar, AÇEV’in daha fazla çocuğu eğitici kutu oyunlarıyla buluşturmasına destek olacaklar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.