Çevik dönüşüm çalışmalarına, kurum kültürünü kapsayacak şekilde devam eden AgeSA, İş Teknolojileri bünyesinde çevik dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. AgeSA, yaptığı çalışmalarla kaynak maliyetlerinde %25 tasarruf sağlamayı başardı. 

 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, “Çevik Dönüşüm Çalışmaları” kapsamında çevikliği kurum kültürüne taşıyor. İnsan, süreç ve sistem odaklı yaklaşımlarıyla çevik dönüşüm yolculuğuna kararlılıkla devam ediyor. AgeSA, Kurumsal Çevik Dönüşüm Programı’nın tamamlanmasının ardından çevik olgunluk seviyesini artırma ve daha proaktif, otonomisi yüksek takımlar kurma hedeflerine odaklanıyor. Toplamda 90 takıma yayılarak genişletilen dönüşüm süreci, özenle kurgulanan eğitim programlarıyla destekleniyor. Şu anda 680 çalışan, çevik takım anlayışıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Genel Müdürlük çalışanlarının %91’i ise çevik takımlarda görev alıyor.

 

Kaynak maliyetlerinde %25 tasarruf 

Çevik dönüşümün bir parçası olarak Proje Yönetim Ofisi’ni daha yalın ve değer odaklı bir yapıya dönüştürdüklerini anlatan AgeSA İş Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı A. Fahri Arkan, yapılan çalışmaları şöyle anlatıyor:

“Çevikliği, her seviyedeki çalışanımızın sahiplendiği ve katkıda bulunduğu bir süreç olarak kurgulayarak kurum kültürümüzün bir parçası haline getirmek için çalışıyoruz. Dijitalleşme sürecimizde her gün bir adım daha ileriye gidiyor, hızımızı ve verimliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Proje Yöneticisi rolü ile Scrum Master rolünün birleştirilmesiyle oluşturulan Çevik Lider rolü sayesinde, projelerin zamanında teslim edilmesi ve kaynak yönetimi konularında önemli gelişmeler sağladık. Bu çalışmalar sonucu kaynak maliyetlerinde %25 tasarruf elde ederken, iç kaynaklarla gerçekleştirilen Çevik Olgunluk Değerlendirmesi sayesinde de danışmanlık maliyetlerinde ciddi bir tasarruf elde ettik.”

 

Sürekli Gelişim İçin 5 Farklı Program

AgeSA, Çevik Akademi programı altında Master Gelişimi, Product Owner Gelişimi, Yönetici Gelişimi, Takım Gelişimi ve İnovasyon konularında beş farklı gelişim programı sunuyor. Bu programlar sayesinde, AgeSA çalışanları uluslararası sertifikalara sahip oluyor. Özellikle Scrum rolleri konusunda uzmanlaşan çalışanlar, PSM 1, PSPO 1 ve PAL 1 gibi önemli sertifikaları almaya hak kazanıyor. Bugüne kadar 70’den fazla çalışan, bu programlardan başarıyla mezun olarak uluslararası alanda tanınan sertifikaları almayı başardı.

 

AgeSA, çevik kültürü yaygınlaştırmak amacıyla haftalık çevik bültenler, aylık Agile Talks webinarları ve çeyrek dönemlerde Agile Day etkinlikleri düzenliyor. Öğrenen Organizasyon Çalıştayları ve Learning Sprint yaklaşımları ile takımlar arasında kurumsal hafızanın aktarılması sağlanıyor. Bu çalışmalar neticesinde, çalışanlar veri analizi ve süreç geliştirme yetkinliklerini artırırken, çevik konularda da uzmanlık kazanıyor. AgeSA, Medium sayfası üzerinden teknik konuların yanı sıra çevik dönüşümle ilgili de makaleler yayınlayarak çalışanların gelişimini destekliyor. Bunun yanı sıra 2023 yılında Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yaparak başlattığı “Çevik Proje Yönetimi” derslerini sürdüren AgeSA, eğitim alan öğrencilerden 5’ine ise staj imkanı sundu. Galatasaray, Özyeğin, Okan ve Maltepe üniversitelerinde de çevik dönüşüm seminerleri düzenledi ve öğrencilere bu alanda farkındalık kazandırıldı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.