Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, Progress Rail ile Türkiye ve çevre bölgelerdeki demiryolu projelerinde iş birliği yapmak amacıyla, InnoTrans 2024 fuarında bir Uzlaşı Belgesi imzaladı.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacıyla faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, küresel müşterilerine çeşitli demiryolu taşıtları ve altyapı çözümleri ile teknolojileri sağlayan en büyük şirketlerden biri olan Progress Rail ile bir iş birliği anlaşmasına vardı.

InnoTrans 2024 fuarında imzalanan Uzlaşı Belgesi’ne göre Borusan Cat, Caterpillar’ın sahip olduğu yan kuruluşlardan biri olan Progress Rail ile birçok demiryolu projesini hayata geçirecek. Türkiye’de ve çevre ülkelerde lokomotif hizmetleri, revizyon, motor ve kontrol sistemlerinin modernizasyonu, lokomotiflerin satışı ve teslimatı gibi farklı projeler planlanıyor.

Özgür Günaydın: “Demiryolu taşımacılığının verimliliğini, güvenliğini ve sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyoruz”

Progress Rail ile yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, “Bu iş birliği, Türkiye ve çevre bölgelerdeki demiryolu taşımacılığını geliştirme anlamında önemli bir adım. Uzmanlıklarımızı ve yenilikçi çözümlerimizi birleştirerek, demiryolu taşımacılığının verimliliğini, güvenliğini ve sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize her zaman en iyi çözümleri sunmayı amaçlayan bir şirket olarak, Progress Rail ile çalışmayı ve demiryolu endüstrisinin büyümesine katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Jack Zhang: “Borusan Cat gibi güvenilir bir marka ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz”

Progress Rail Lokomotif Başkan Yardımcısı Jack Zhang ise, “Borusan Cat gibi güvenilir bir marka ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Borusan Grubu’nun makine ve güç sistemleri, üretim, enerji, otomotiv ve lojistik sektörlerinin ötesine uzanan etkileyici vizyonu ve yetenekleri var. Borusan Cat’in de yerel pazardaki derin bilgisi ve bölgesel çözümler geliştirmeye yönelik gösterdiği bağlılık, Türkiye ve çevre bölgelerde demiryolu hizmetlerimizi genişletmemiz için mükemmel bir konumda olmamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.