Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisi ve 9 ülkede, 4’ü yatırım aşamasında olan 14 santraliyle toplamda 3900 MW’ın üzerinde kurulu güce sahip Aksa Enerji, stratejik bir adım olarak belirlediği Mükemmeliyet Merkezi’nin üst düzey yöneticisini atadı. 

Mükemmeliyet Merkezi yönetiminden sorumlu olarak Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hakan Yıldırım lisans eğitimini, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde aldıktan sonra yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde tamamladı. 

Kariyerine 1998 yılında Aselsan’da başlayan Yıldırım, 2 yıllık Aselsan deneyiminden sonra, 2000-2005 yılları arasında Gama Güç Sistemleri bünyesinde doğalgaz boru hatları, kombine çevrim santralleri ve kömür santralleri projelerinde Saha Mühendisi ve Devreye Alma Grup Müdürü olarak görev aldı.

2005 yılında ise Siemens Türkiye’de Proje Müdürü olarak göreve başlayan Yıldırım, 2018 yılında Siemens Gamesa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev aldı.  

Yıldırım, enerji sektöründeki liderlik yolculuğuna, 2018 yılında başladığı Kalyon Enerji Yatırım A.Ş.’deki CEO görevinin ardından; 2020-2024 yılları arasında Sanko Enerji’de CEO pozisyonuna atandı. Hakan Yıldırım, bu süre zarfında 2019 ve 2020 yıllarında Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanlığı ve DEİK Enerji İş Konseyi Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

Aksa Enerji Mükemmeliyet Merkezi, şirketin operasyonel verimliliğini ve inovasyon gücünü artırarak enerji sektöründe daha güçlü bir oyuncu olma hedefini destekleyecek, stratejik bir merkez olarak konumlanıyor. Bu merkez ile hayata geçirilecek süreç iyileştirmeleri ve yenilikçi çözümlerle Aksa Enerji’nin global büyüme hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.