12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 24 Kasım 2022 Perşembe günü yapıldı. "Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü Alexandru Belc'in yönettiği "Metronom" filmi aldı.

 

Festival Direktörü Bengi Semerci: "İyi ki gençsiniz, iyi ki varsınız"

"Herkes İçin Adalet" temasıyla GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenen 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Direktörü Bengi Semerci, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "12 yılı tamamladık. Umarız devam ederiz. Sunucularımız Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin'e, İstanbul Üniversitesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Kültür Bakanlı'ğına çok teşekkür ederim. Adalet için ayağa kalkan ana sponsorumuz GAİN Medya'ya çok teşekkür ederim. Son olarak da genç gönüllülere, hep yanımızda oldukları için çok teşekkür ederim. İyi ki gençsiniz, iyi ki varsınız" dedi. 

 

Festival Başkanı Adem Sözüer: "Adaletin rengi hiç bir alanda yasaklanamaz, filmler kamu spotu olamaz"

Destek veren Habertürk'e, Ciner Holding'e, Bilgi Üniversitesi'ne ve İstanbul Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür eden Sözüer konuşmasına şöyle devam etti "Elbette Türkiye'de özgürlükler yolunda, kadın hakları yolunda çok şeyler yapıldı. Örneğin İstanbul Sözleşmesi yapıldı. İstanbul Sözleşmesini yapanlara ve onaylayanlara, parlementoya çok çok teşekkür ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak nedeniyle çok sorunlar oldu. Bunları konuştuk. Ayrımcılık ve sorunlarla ilgili çok filmler yapıldı. Yapanlara teşekkür ediyoruz. Anayasaya pozitif maddeyi koyanlara çok teşekkür ediyoruz. Onları hep hatırlayacağız. Buna karşılık aynı kadınlara pozitif ayrımcılık önermişken siyasette, ekonomide hiç bir konuda fırsat eşitliği tanınmamasını anlatan filmleri yapmaya ve bu filmleri gösteren festivallere devam edeceğiz. Festivalde çok güzel renkler vardı. Hiç bir renk yasaklanamaz. Hele adaletin rengi hiç bir alanda yasaklanamaz. Biz bu festivalde renkleri yasaklamak isteyenlere karşı film yapanların filmlerini göstermeye ve adaletin her rengini, herkes için göstermeye devam edeceğiz. Filmleri bir kapu spotu yapmak isteyenlere teşekkür etmiyoruz. Filmler kamu spotu olmaz. Bizler o filmleri göstermeye devam edeceğiz."

 

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülü: "Metronom"

Uluslararası "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü "Metronom" filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Alexandru Belc'e iletilmek üzere, Mars Prodüksiyon'dan Ş. Ceren Ülgen'e, jüri üyesi Irina Wanka tarafından takdim edildi.

 

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"  "Jüri Özel Ödülü" "Kurak Günler"e verildi

Festivalin "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" jürisi bu yıl, "Kurak Günler" filmine özel ödül verdi. Yönetmen Emin Alper'e ödülü, jüri üyesi Müge Özen tarafından verildi.

 

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülü: "Birlikte, Yalnız"

"Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması" dalında en iyi film ödülü "Birlikte, Yalnız" filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Kasım Ördek'e iletilmek üzere festival danışma kuruluna takdim edildi.

 

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" en iyi belgesel film ödülü: "Bir Atın Düşü"

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" kategorsinde en iyi belgesel film ödülü "Bir Atın Düşü" ne verildi. Ödül, Jüri Başkanı Hasan Akbulut tarafından, filmin yönetmeni Marjan Khosravi'ye iletilmek üzere ortak yapımcı Sajedeh Saraei'ye verildi. 

 

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" Jüri Özel Ödülü: "Her Şey Yolunda"

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" kategorsinde Jüri Özel Ödülü "Her Şey Yolunda" filmine verildi. Ödül Kıvılcım Akay tarafından yönetmen Muhammet Beyazdağ'a verildi.

 

"Öğrenci Jürisi Ödülü": "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler"

"Öğrenci Jürisi Ödülü" ise "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Kutluğ Ataman'a öğrenci jürisi tarafından takdim edildi.

 

Habertürk Seyirci Ödülü: "Kurak Günler"

"Habertürk Seyirci Ödülü" filmi seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici "Kurak Günler" filmini ödüle layık gördü. Gözde Kural ödülü, filmin yönetmeni Emin Alper'e takdim etti.

 

Sinema profesyonelleri VisionIST "Endüstri Günleri" nde buluştu

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen VisionIST "Endüstri Günleri"nde ise sinema profesyonelleri sinemaseverlerle bir araya getirildi. Atölye, Panel ve Ustalık Sınıfından oluşan VisionIST'de Endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. VisionIST 'Endüstri Günleri' Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Youtube platformundan canlı gerçekleştirildi.

 

Akademik Program “Eşitiz”

'Eşitiz' teması ile bu yıl, eşitlik ve kadınının insan haklarına ilişkin çeşitli sorunlar; 10 ülkeden 80 katılımcı tarafından ele alındı. İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu'nda ve çeşitli sinema salonlarında ağırlığı yüz yüze 16 oturumun yan sıra, paneller ve öğrenci kulüplerinin film analizleri yaptığı forumlarla yürütüldü. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.