Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Seferihisar Kitap Günleri büyük bir katılımla başladı. Onlarca yazarı, binlerce kitabı Seferihisar meydanda buluşturan 1. Seferihisar Kitap Günleri’nin ilk gününde dört söyleşi gerçekleşti. Gece 23.30’a kadar süren söyleşileri yurttaşlar büyük bir ilgiyle izledi. 1. Seferihisar Kitap Günleri’nin açılışında Onur Ödülü’ne Latife Tekin, Edebiyat Ödülü’ne Barış İnce, Emek Ödülü’ne Baha Okar sahip oldu. Ödülleri Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin takdim etti. 

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan İsmail Yetişkin, “Bizim çocukluğumuz, gençliğimiz bu meydanda, bu ağaçların altında geçti. Aynı zamanda hikayelerin anlatıldığı yer olduğu gibi yeni hikayeleri yaratan yerdir de. Bu sebeple kitap günlerini burada yapmamızın anlamı büyük dedi. Yetişkin, “Kültür, medyadan da siyasetten de farklıdır. Kültür insanları buluşturur. Ortak bir hafıza ve kimlik yaratır. Son olarak İon Kentler Birliği lansmanında Fazıl Say eşliğinde muhteşem bir gece yaşadık. Bu anlar hepimizin hafızalarında uzun yıllar yaşayacak diye belirtti.

 

Yazar Barış İnce’nin İzmir ve Edebiyat söyleşisi ile başlayan 1. Seferihisar Kitap Günleri’nin ikinci oturumunda milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Murat Bakan ve Özgür Özel sahnedeydi. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı söyleşisinde Özgür Özel, “Sizleri hayal kırıklığına uğratacak bir cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğiz, bunun sözünü veriyoruz” diyerek 6’lı masanın kazanabilecek bir adayı belirleyeceğini ve bu konuda halkın müsterih olmasını vurguladı. 

 

Değerli yazarlar Haydar Ergülen ve Latife Tekin’in ilgi gören söyleşisinden sonra şair Şükrü Erbaş, müzisyen Metin Karausta ile birlikte izleyicileri şiir ve müzikle buluşturdu. 

 

4 GÜN SÜRECEK

Perşembe başlayıp pazar gününe kadar süren Seferihisar Kitap Günleri’nde bugünden itibaren Yaşar Gürsoy, Ayşen Şahin, Mine Söğüt, Sinan Meydan, Bilsen Başaran, Özgür Zeybek, Fergun Özelli, Gülşah Elikbank, Nebil Özgentürk söyleşiler gerçekleştirecek. Çeşitli performansların düzenlendiği kitap günlerinde cumartesi günü İnsan Merak Ediyor adlı bir de tiyatro oyunu da sahnelenecek. Söyleşilerin dışında da onlarca yazar gün içerisinde imza için okurlarıyla buluşacak. 

 

Son üç günün programı şöyle:

23 Eylül Cuma 

Saat 20:00 SÖYLEŞİ: Edebiyat ve Kadın

Konuşmacılar: Mine Söğüt-Ayşen Şahin 

Saat 21:00 SÖYLEŞİ: Atatürk'ün Katilleri ve O Doktor

Yaşar Gürsoy 

 

24 Eylül  Cumartesi 

Saat 19:00 SÖYLEŞİ: Türkiye Yazarlar Sendikası ile Emek ve Edebiyat

Konuşmacılar: Bilsen Başaran- Özgür Zeybek- Fergun Özelli

Saat 20:00 TİYATRO GÖSTERİSİ: İnsan Merak Ediyor

Saat: 21:30  SÖYLEŞİ: Kurtuluşun ve Kuruluşun 100. yılı

Konuşmacı: Sinan Meydan 

 

25 Eylül Pazar 

Saat: 20:00 SÖYLEŞİ: Fantastik Edebiyat

Konuşmacı: Gülşah Elikbank 

Saat 21:00 SÖYLEŞİ VE BELGESEL GÖSTERİMİ: Cumhuriyete giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Konuşmacı: Nebil Özgentürk

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar
Yazar
Twitter Facebook Google Linkedin Flickr YouTube

BENZER YAZILAR
YORUMLAR
SİZ DE CEVAP YAZABİLİRSİNİZ
Bu yazı hakkında görüşünüzü belirtin.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.